Goud Kopen

Het is algemeen geweten dat goud kopen een goede belegging is. Goud kopen is als belegging vrij risicoloos en op lange termijn heeft goud een goed rendement.

Stijging Goudprijs

De voorbije jaren is de goudprijs enorm gestegen doordat de vraag om goud te kopen alsmaar stijgt tegenover het aanbod. Er wordt minder goud uit de goudmijnen gehaald en meer en meer banken en landen slagen goud op als investering voor de lange termijn. Hierdoor is er minder goud beschikbaar om te kopen.

Goud kopen in dollar

Goud kopen wordt internationaal gedaan in dollar. De goudprijs en de dollar hangen nauw aan elkaar waarbij een stijging van de dollar zorgt voor een daling van de goudprijs. De dollar is de laatste tijd nogal vrij onstabiel wat voor schommelingen in de goudprijs kan zorgen.

Goud kopen als vaste waarde

Vele beleggers beschouwen goud als een investering met een vaste waarde en weinig risico. In tegenstelling tot andere investeringen heeft goud de voorbije jaren een stijging gehad in waarde. Vooral voor beleggers die op lange termijn willen investeren en zelf niet veel van de beleggingsmarkt weten of er ook niet constant met willen bezig zijn kunnen in goud kopen als investering. Dit kan gaan van goudmunten als kleine investering tot goudbaren als grote investering. Zelfs wanneer u een beleggingsportefeuille heeft kan u voor diversiteit zorgen doordat goud en andere beleggingen niet aan elkaar gelinkt zijn. Het zou zelfs kunnen dat wanneer het niet zo goed gaat bij de beleggingsportefeuille de goudprijs zal stijgen.