Goudmunten

Goudmunten is de dag van vandaag een goede investering. Op lange termijn hebben goudmunten historisch gezien al een goed rendement en er wordt verwacht dat de goudprijs in de loop der jaren alsmaar zal blijven stijgen. Goudmunten worden bezien als een belegging met weining risico doordat ze niet be´nvloedbaar zijn door de inflatie en de beschikbaar van goud alsmaar daalt.

Panda Coin

De Chinese Panda Goudmunt is een vrij recente munt die sinds 1982 op de goudmarkt circuleert. Sinds het uitbrengen van de panda goudmunt zijn er verschillende versie op de markt. Op de panda goudmunten wordt er telkens een op de voorzijde een reuzepanda afgebeeld en de achterzijde de chinese tempel van de hemel. In tegenstelling tot andere goudmunten wordt de panda goudmunt niet in grote aantallen uitgebracht waardoor de waarde van de goudmunt hoger ligt.

Krugerrand

Er is geen goudmunt zo bekend als de krugerrand goudmunt. Origineel werd de krugerrand goudmunt uitgebracht in Zuid-Afrika als betalingsmiddel maar daarvoor werd het nooit echt gebruikt. Krugerrand was vooral populair doordat het bezitten van goudmunten in USA verboden was maar het bezitten van buitelandse munten, zoals een goudmunt die in circulatie was, waren niet verboden.

Maple Leaf

Buiten de Krugerrand is de Canadese Maple Leaf ook een populaire beleggingsmunt. De maple leaf bevat een net een iets hoger goud gehalte dan de meeste goudmunten, 1 troy ounce om exact te zijn. Goud voor de Maple Leaf goudmunten komt exclusief uit goudmunten van Canadese grond.